Alpinistični odsek Novo mesto

  •                                                          “Tudi najdaljša pot se začne z enim kortakom.” Leo Tzu

  • “Ali se bo nekaj zgodilo, je odvisno od mene.” Robert H. Schuller

  • “Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica.” Beverly Sills

  • “Izrabi dan!” Horacij

  • “Si želiš vertikale?” AO Novo mesto

  • “Karkoli delaš, delaj to s strastjo.” Tomaž Humar

  • “Čudovite stvari v življenju so tiste, ki jih počneš, ne tiste, ki jih imaš” Reinhold Messner

  • “Klin se s klinom zbija.” Mark Tulij Cicero

  • “Le malo je zadovoljstva v lahkih zmagah.” Edmund Hillary

  • “Kjer je volja, je tudi pot.” Angleški

  • “Goro bo premaknil le tisti, ki je v začetku premikal kamenčke” Kitajska modrost

  •                      “Bilo je lepo, nekateri so celo jokali….” R.M. – Gric

Tako lepo je bilo v petek – Štruca

Posted on

Rano jutro je nakazovalo da je zunaj preveč sveže za plezanje, le soplezalec je vztrajal da gremo v skalo. Pa sva šla.

Štart pri tovorni žicnici pod Kokrskim sedlom je nakazoval, da greva plezat v Štruco. Na sedlu prvo sonce in ivje je nakazovalo da bo nohtalo. Prečenje preko Malih vratc do bivaka pod Grintovcem je minilo v sončnem in toplem vremenu in tako naprej vse do vstopa v smer. Izbrala sva smer Črnivec- Pibernik. Prvi raztežaj je bil hitro preplezan. Kljub rahli vlažnosti stene drugega raztežaja po platah, je bilo plezanje užitek. Kaminu ki je bil prav prijeten, je sledil najstrmejši del smeri. Radiatorji, prav taki kot v Paklenici so dali vedeti da bo konec meseca tabor prav tam. Na koncu je sledil še zadnji raztežaj v lahkotnem plezanju do vrha smeri. Tu sva se sporazumno razšla, Jajo na Skuto, Štruco, Dolgi hrbet in naprej proti Grintovcu, jaz pa hitro dol v dolino in po opravkih.
Če potegnem pod črto, lahko rečem da je plezanje in planinarjenje potekalo v septembrskem toplem vremenu , čeprav je koledarsko že oktober.

Tekst: Primož Slapničar
Foto: Primož&Jajo

[wdgpo_plusone]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.